Nieuwe luchthaven Sint Eustatius nadert voltooiing

Sint Eustatius – De bouw van de nieuwe terminal en verkeerstoren van  Roosevelt Airport op Sint Eustatius nadert zijn voltooiing. De overgang van het oude naar het nieuwe gebouw staat gepland voor begin mei. De bouw is gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en uitgevoerd door Van Boekel Bouw & Infra BV onder toezicht van Rijkswaterstaat en de Directie Economie, Natuur en Infrastructuur van het eiland.

De bestaande terminal raakte beschadigd bij het passeren van de orkanen Irma en Maria in 2017. Er komen vier incheckbalies, kantoren en een wachtruimte bij de gate met 44 zitplaatsen. Aan de landzijde komt een bar. Het gebouw is zo ontworpen dat toekomstige uitbreidingen mogelijk zijn. De toren bestaat uit 3 verdiepingen en biedt 360 graden zicht.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.