Technische briefings voor nieuwelingen in Kamercommissie Koninkrijksrelaties

Den Haag – De vrijwel geheel vernieuwde Tweede Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties zal in zogeheten ’technische briefings’ door ambtenaren van de Directie Koninkrijksrelaties van het ministerie van BZK worden bijgepraat over de ontwikkelingen in de Caribische delen van het Koninkrijk. Hoewel transparantie het nieuwe toverwoord in Politiek Den Haag is gebeurt dat achter gesloten deuren.

Op 11 mei is anderhalf uur uitgetrokken om de commissieleden te informeren over Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Op 19 mei volgt een technische briefing over Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Nieuwkomers benutten intussen het vandaag begonnen meireces om het overdrachtsdossier en andere relevante stukken te lezen en hun voorgangers te spreken.

Op 26 mei wacht het eerste inhoudelijke debat over de Cariben na de verkiezingen. Het betreft een verzamel-commissiedebat met demissionair staatssecretaris Knops. Op de agenda staan onder meer de stand van zaken met betrekking tot Covid-19, de liquiditeitssteun aan Aruba, Curaçao en Sint Maarten en het steunpakket voor Bonaire, Sint Eustatius en Saba. Er is 3 uur voor gereserveerd.

Op 2 juni volgt nog een separaat commissiedebat over de voortgang die gemaakt wordt met het herstel van de lokale democratie op Sint Eustatius. Voor een commissiedebat over het sociaal minimum in Caribisch Nederland is nog geen datum bepaald.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.