Defensie brengt Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba in kaart

Philipsburg – Ruim 40 militairen van het Regiment Genietroepen van de Koninklijke Landmacht hebben bij wijze van oefening alle infrastructuur, gebouwen, bruggen, water- en elektriciteitsvoorzieningen op Sint Maarten in kaart gebracht.

De onder meer met behulp van drones verzamelde data wordt in samenwerking met TNO verwerkt. Met deze informatie kan er bij natuurrampen – Sint Maarten ligt in orkaangebied – sneller en doelgerichter hulp worden geboden. De informatie wordt aan de lokale overheid aangeboden zodat deze er ook zijn voordeel mee kan doen. Het is de bedoeling binnenkort Sint Eustatius en Saba op dezelfde manier – bij wijze van oefening – in kaart te brengen.

Defensie is in de allereerste plaats in het Caribisch gebied aanwezig om te waken over de territoriale grenzen van het Koninkrijk en het ondersteunen van de Kustwacht bij o.a. het bestrijden van drugssmokkel en seach & rescue-missies. Daarnaast maken de naar de eilanden uitgezonden militairen zich op allerhande andere manieren maatschappelijk nuttig zoals op dit moment op Curaçao waar zij een vaccinatieplein hebben opgezet en de politie assisteren bij de handhaving van de coronamaatregelen.

(Foto’s Defensie)
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.