Einde aan avondklok en alcoholverbod op Bonaire, winkels en horeca weer open

Kralendijk – Op Bonaire wordt de al maanden durende lockdown grotendeels opgeheven. Met ingang van morgen eindigt de avondklok en geldt er ook niet langer een alcoholverbod voor de openbare ruimten. Winkels en de horeca (tot 22.00 uur) mogen weer open, net als kappers, sportscholen en casino’s.

Vandaag maakte gezaghebber Edison Rijna in een persconferentie bekend het risiconiveau te hebben afgeschaald van 5 naar 4. Aanleiding daarvoor is het sterk afgenomen aantal actieve besmettingen (vandaag nog 34), de daling van het aantal dagelijkse nieuwe besmettingen, de afname van de druk op het ziekenhuis en het feit dat inmiddels ruim 11.400 Bonairianen tenminste een keer zijn geprikt.

Evenementen zoals de viering van Koningsdag en Dia di Rincon (30 april) zijn nog niet toegestaan. Gelijktijdig met het aankondigen van de versoepelingen drukte Rijna de bevolking op het hart wel alle algemen voorzorgsmaatregelen in acht te nemen.

Eerder deze week maakte minister De Jonge (VWS) er in een brief aan de Tweede Kamer melding van dat sommige toch al kwetsbare bevolkingsgroepen op Bonaire ernstig te lijden hebben van het gebrek aan sociale contacten. Ook de saamhorigheid dreigt af te kalven.

De toeristische sector op Bonaire hoopt dat snel de grenzen voor buitenlandse bezoekers, vooral uit de Noord-Amerika, worden heropend. Het advies aan Nederlanders niet naar het buitenland op vakantie te gaan, wordt waarschijnlijk per 15 mei aangepast. Dan wordt reizen naar groene en gele bestemmingen weer mogelijk.    

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.