Solarpark op Sint Eustatius levert water voor landbouw

Sint Eustatius – Water afkomstig van het solarpark op Sint Eustatius wordt ingezet tegen de strijd van de droogte op het eiland. Voor de opvang van het water worden twee reservoirs aangelegd, een van 10.000 m3 en de ander van 20.000 m3.

Met gebruikmaking van zwaartekracht stroomt het water van het solarpark naar de reservoirs. Deze week is de eerste aansluiting gerealiseerd. Het opgevangen water is bedoeld voor landbouw en het herbebossingsproject van de stichting Made in Statia. Het eiland dat geen zoetwaterbronnen kent, heeft te kampen met terugkerende perioden van grote droogte.

De aanleg van de reservoirs is door het lokale nutsbedrijf STUCO uitgevoerd. De financiering is mede afkomstig van het ministerie van BZK. Om te voorkomen dat de reservoirs een broedplaats worden voor muggen zijn in het stroomgebied tilapia-vissen uitgezet.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.