Debat over Bonaire Brandstof Terminals tot donderdag uitgesteld

Den Haag – Het debat over de oprichting van Bonaire Brandstof Terminals BV, dat voor vandaag op de agenda van de Tweede Kamer stond, is uitgesteld. Dat gebeurde op verzoek van de aanvrager van het debat, Lammert van Raan van de Partij voor de Dieren. Hij wil meer tijd om de antwoorden van minister Bas van ’t Wout (Economische Zaken en Klimaat) op de honderd door hem ingediende vragen te bestuderen.

Als tweede argument om uitstel te vragen, voerde Van Raan het tijdverschil van 6 uur met Bonaire aan waardoor er “erg weinig tijd is om te schakelen met contactpersonen op Bonaire.” Wie dat zijn, is onbekend, maar het gaat om mensen die, gezien de gedetailleerdheid van de door het PvdD-Kamerlid gestelde vragen, opmerkelijk goed ingevoerd zijn in de wijze waarop de brandstofvoorziening op Bonaire is georganiseerd.

De Kamer steunde het verzoek. Het uitstel – tot donderdag – hoeft geen onoverkomelijke consequenties te hebben. Over de motie die Van Raan naar alle waarschijnlijkheid tijdens het debat zal indienen om de oprichting van BBT op te schorten, zal nog diezelfde dag worden gestemd. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat die wordt aangenomen.

In een brief die Van ’t Wout maandagvond laat naar de Kamer heeft gestuurd, doet hij de dringende oproep uiterlijk donderdag het licht op groen te zetten voor de oprichting van BBT. Gebeurt dat niet, dan voorspelt de minister dat Bonaire medio juni in het donker komt te zitten en zowel weg- als vliegverkeer stil komen te liggen bij gebrek aan brandstof.

Lees hier de oproep van minister Van ’t Wout

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.