Akkoord over verhoging minimumloon en uitkeringen op Bonaire

Kralendijk – Werkgevers, vakbonden, Kamer van Koophandel en het eilandbestuur, die samen de Centraal Dialoog vormen, hebben een akkoord gesloten om het minimumloon, de onderstand en de AOV fors te laten stijgen. Daartoe hebben ze het ‘Akkoord van Kralendijk’ gesloten dat naar minister van SZW Wouter Koolmees is gestuurd. In het akkoord staan ook voorstellen om de kosten van levensonderhoud te verlagen.

Gezaghebber Edison Rijna, tevens voorzitter van de Centraal Dialoog, heeft het akkoord verwelkomsd: “Dit is een historische stap in de ontwikkeling van Bonaire. Weg van de achterstanden en het conflict en eindelijk op weg naar meer welvaart en welzijn voor iedereen. Dat was ook de bedoeling van de CD, die we in 2018 hebben opgericht met elkaar. Ik ben trots op dit resultaat en in het bijzonder op de samenwerking van de partijen.”

Het is uiteindelijk de minister van SZW die de hoogte vaststelt van het minimumloon en de uitkeringen. Als het minimumloon stijgt, stijgen onderstand en AOV mee. Zoals bekend bevindt het minimumloon op Bonaire ver onder het sociaal minimum.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.