Bonairiaanse jongeren tegen politiek Den Haag: Luister ook naar ons

Kralendijk/Den Haag – Politiek Den Haag moet ervoor zorgen dat jongeren op Bonaire beter worden gehoord. De denktank Bonaire Innovation and Technology Lab (BIT-lab) waaraan zo’n 40 Bonairiaanse (ex)studenten zijn verbonden, pleit daarvoor in brieven die naar de fractievoorzitters in de Tweede Kamer, de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties en informateur Tjeenk Willink zijn gestuurd.

De jongeren vinden dat er in het nieuwe kabinet een bewindspersoon moet komen die zich uitsluitend met de BES-eilanden bezighoudt. Ook willen ze een jongerenambassadeur of – commissaris die ervoor zorgt dat jongerenparticipatie op Bonaire beter uit de verf komt en een vertegenwoordiger in Nederland voor Bonairiaanse studenten.

De leden van de commissie voor Koninkrijksrelaties wordt voorgehouden dat het belangrijk is met jongeren praten over ontwikkelingen op Bonaire “om zo een beeld te krijgen van wat er allemaal op het eiland gebeurt en wat beter kan”, schrijft BIT.

Lees hier de brief van BIT aan informateur Tjeenk Willink en hier aan de Tweede Kamercommissie

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.