Archeologen naar Sint Eustatius om te graven naar vroegere nederzetting

Sint Eustatius – Een team van archeologen uit Nederland en de Verenigde Staten zal van 21 april tot eind juni archeologisch onderzoek op Sint Eustatius doen in een gebied waar zand afgegraven gaat worden ten behoeve van de aanleg van wegen.

Voordat met de zandwinning mag worden begonnen, moeten de vermoedelijk op het terrein (behorend tot de luchthaven) aanwezige artefacten veilig worden gesteld. Vorig jaar september zijn proefsleuven gegraven. Daarbij zijn sporen aangetroffen van een nederzetting die terug te vinden is op een landkaart uit 1781. Er zou een relatie bestaan met de slavenverblijven van de voormalige Golden Rock Plantation en een Amerindiaanse nederzetting.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door negen professionele archeologen en zeven archeologiestudenten van onder meer de Yale University. Dat gebeurt onder de supervisie van het Centrum voor Archeologisch Onderzoek Sint Eustatius (SECAR).

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.