Nieuwe regering Curaçao wil meer van Nederland dan “kruimels”

Willemstad – De nog in de steigers staande regering van MFK en PNP heeft alvast haar visitekaartje afgegeven in Den Haag. De tweede man van de MFK en beoogd minister Charles Cooper waarschuwt dat er meer voor nodig is dan “kruimels” om Curaçao door de coronacrisis te helpen, zo bericht het Antilliaans Dagblad.

Nederland heeft tot nu toe ruim een miljard euro aan coronasteun aan Curaçao, Aruba en Sint Maarten verstrekt, verdeeld over renteloze leningen, schenkingen in natura (zoals medische apparatuur en personeel0 en donaties ten behoeve van humanitaire hulp waaronder voedselpakketten.

Na afloop van een tweede telefonisch overleg dat deze week met staatssecretaris Knops (BZK) plaatsvond, liet Cooper weten dat er geen miljoenen, maar miljarden nodig zijn. “Kruimels zullen ons niet uit deze economische malaise halen”, citeert het AD de politicus.

De MFK heeft al voor de (gewonnen) verkiezingen duidelijk gemaakt het akkoord over de het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling te willen openbreken. De partij die al eens eerder – van 2010 tot 2012 onder premier Gerrit Schotte – regeerde, verzet zich tegen de voorwaarden die Nederland verbindt aan de te verstrekken hulp.

Lees hier het artikel in het Antilliaans Dagblad  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.