BONHATA wil dat Bonaire per 1 juli opengaat voor gevaccineerde toeristen

Kralendijk – BONHATA, de hotel- en tourism association, wil dat de regering het toestaat dat Bonaire met ingang 1 juli de grenzen opent voor volledig gevaccineerde reizigers uit niet-hoogrisicogebieden.

“Wij vragen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport met klem om op zeer korte termijn aan te kondigen dat per 1 Julireizigers uit landen waarvoor géén vliegverbod geldt, worden toegelaten op vertoning van een bewijs van volledige vaccinatie waarbij de laatste prik minimaal 14 dagen daarvoor gegeven moet zijn. Daarnaast moet natuurlijk de huidige mogelijkheid blijven bestaan voor niet gevaccineerde reizigers om onder de huidige testvoorwaarden toegelaten te worden”, aldus een vandaag door BONHATA uitgegeven verklaring.

“Toeristen zijn zich na ruim een jaar van lockdowns en beperkingen serieus aan het oriënteren op hun zomervakantie en op reizen na de zomer. Het is van groot belang dat Bonaire nu al duidelijkheid schept over het beleid omtrent toelaten van gevaccineerde toeristen.”

De organisatie wijst er tevens op dat de vaccinatiegraad op Bonaire op korte termijn de benodigde 75% bereikt zodat sprake is van ‘groepsimmuniteit’. “Ook in de regio’s waar het grootste deel van onze toeristen vandaan komen, Noord-Amerika en West-Europa, worden steeds meer mensen gevaccineerd tegen COVID-19. Na ruim een jaar van lockdowns en beperkingen zijn veel mensen plannen aan het maken voor hun zomervakantie of willen graag weer reizen na de zomer. Hier zou Bonaire op in moeten spelen door een duidelijk beleid te presenteren omtrent toelaten van gevaccineerde toeristen, zodat niet alleen zij, maar ook onze inwoners en ondernemers weten waar ze aan toe zijn en voorbereidingen kunnen treffen voor de heropening van ons eiland en onze economie.”

“Bonaire kan het zich niet veroorloven om de boot te missen. Populaire duikbestemmingen als Belize en Phuket laten volledig gevaccineerde reizigers 14 dagen na hun laatste prik toe zonder COVID-test plicht. Dit neemt een onzekerheid en een grote kostenpost weg bij de reiziger en zal een belangrijk argument vormen in de keuze voor een bestemming. Daarnaast hebben de horeca en het bedrijfsleven alle maatregelen genomen om mensen weer veilig te kunnen ontvangen”, aldus BONHATA.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.