300 boetes op Bonaire voor overtreden coronaregels

Kralendijk – Op Bonaire zijn de afgelopen weken bijna 300 bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de coronamaatregelen. Het eiland zit vanwege een grote uitbraak al enkele weken in een strenge lockdown. Er geldt een avondklok en een alcoholverbod voor openbare ruimten.

De bekeuringen zijn door de politie, de marechaussee en de dienst Toezicht & Handhaving overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Het merendeel is afgegeven voor het overtreden van de avondklok (171 à $ 150), het alcoholverbod (30 à $ 150), het samenscholingsverbod (76 à $ 150) en combinaties van deze overtredingen waarvoor een boete van $ 250 wordt opgelegd.

Het OM BES benadert alle overtreders. De eerste boete is al betaald door iemand die op het punt stond naar Nederland te reizen en niet het risico wilde lopen bij controle op het vliegveld te worden tegengehouden. 87 boetebrieven zijn inmiddels door de deurwaarder aan huis bezorgd. Bij wijze van service kan vanaf volgende week meteen bij de deurwaarder via een mobiel pinapparaat worden betaald.

Het OM BES kondigt aan degenen die de boete niet betalen te dagvaarden voor een rechtszitting, te beginnen in augustus.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.