Tweede Kamer verwerpt motie om testplicht af te schaffen

Den Haag – De Tweede Kamer heeft vandaag een motie verworpen om de testplicht voor vluchten uit hoogrisicogebieden naar Nederland af te schaffen en af te zien van de invoering van een quarantaineplicht.

De motie was ingediend door Pepijn van Houwelingen van Forum voor Democratie. Een tweede motie van hem tegen de invoering van een digital green pass (het ‘vaccinatiepaspoort’) werd eveneens verworpen. Forum voor Democratie vindt maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus (inclusief vaccineren) overbodig omdat het slechts om een onschuldig griepje zou gaan.

Bronnen in Den Haag melden dat het kabinet vrijdag het wetsvoorstel voor de invoering van een quarantaineplicht naar de Kamer zal sturen met de bedoeling deze per 15 mei te laten

ingaan. Vanaf dat moment moeten reizigers die afkomstig zijn uit gebieden met de code rood of oranje bij aankomst een verklaring ondertekenen met de belofte tien dagen in thuisquarantaine te gaan. Nu heeft dat nog de status van een ‘dringend advies’.

Op dit moment beschouwt Nederland de gehele wereld als hoogrisicogebied. Verwacht wordt dat op 15 mei de kleurenaanduiding weer wordt ingevoerd waardoor reizen naar landen met een groene of gele gebieden mogelijk wordt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.