Nog geen zicht op einde negatief reisadvies

Den Haag – Tot teleurstelling van de toerismesector in het Caribisch deel van het Koninkrijk hebben premier Rutte en minister De Jonge dinsdag in hun persconferentie geen perspectief geschetst voor buitenlandse vakanties.

Het huidige negatieve reisadvies geldt tot 15 mei. “Voor de periode daarna wil het kabinet toewerken naar specifieke reisadviezen per land, waardoor versoepelingen mogelijk zijn voor landen met een laag besmettingsrisico”, meldt het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vandaag in een bericht waarin wordt aangekondigd dat begin mei een tweede proefreis (naar Gran Canaria) wordt georganiseerd. Samen met de bevindingen van de proefreis deze week naar Rhodos wil het kabinet bepalen “onder welke voorwaarden mensen straks weer veilig en verantwoord op vakantie kunnen.”

In Europees verband wordt gewerkt aan een ‘vaccinatiepaspoort’ in de vorm van een QR-code. Begin juni start een proef en dan zou het systeem begin juli kunnen worden uitgerold. De Nederlandse regering heeft eerder laten weten te zullen onderzoeken of het systeem ook voor het Caribisch deel van het Koninkrijk toepasbaar kan worden gemaakt.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.