Koning laat zich bijpraten over corona-uitbraak op Curaçao

Willemstad – Koning Willem-Alexander heeft woensdagavond online gesproken met gouverneur Lucille George-Wout en degenen die op Curaçao leiding geven aan de strijd tegen het coronavirus zoals het hoofd van de afdeling epidemiologie en onderzoek van het departement Geneeskunde & Gezondheidszaken, de verantwoordelijke voor de vaccinatiecampagne en de directeur van het Curaçao Medical Center.

De koning wilde zich door de direct-betrokkenen op de hoogte laten stellen van de actuele situatie: de maatregelen om de verspreiding van het virus in te dammen, de overvolle intensive care van het Curaçao Medical Center en de opschaling van het vaccinatieprogramma. In het afgelopen etmaal zijn opnieuw 6 patiënten overleden. Wel lijkt het erop dat zich qua nieuwe besmettingen een dalende lijn heeft ingezet.

Omdat in veel gevallen een fysiek werkbezoek niet mogelijk is, informeren koning Willem-Alexander en koningin Máxima zich geregeld via videogesprekken over de gevolgen van de corona-uitbraak.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.