Venezolanen blijven proberen ABC-eilanden te bereiken

Oranjestad – De intensivering van de patrouilles door de Kustwacht rond Aruba, Curaçao en Bonaire weerhouden Venezolanen er niet van toch pogingen te blijven ondernemen om de ABC-eilanden te bereiken.

Zo kreeg de Kustwacht gisteravond een melding van de politie op Aruba dat er een aanlanding had plaatsgevonden. Het kustwachtsteunpunt heeft daarop een landpatrouille en een Metal Shark-patrouille uitgestuurd om het gebied samen met politie en Guarda nos Costa te doorzoeken. Na een zoektocht zijn in totaal 11 personen aangehouden, 9 mannen en 2 vrouwen. Het bootje waarmee zij aan land zijn gekomen, is later in de buurt van Baby Beach gevonden. De ongedocumenteerden zijn aan de Guarda nos Costa overgedragen.

Vorige week kwam de Kustwacht van Aruba in actie tegen een go-fast waarmee vermoedelijk ook Venezolanen waren gedropt. Omdat de bemanning er vandoor ging en ook niet reageerde op waarschuwingsschoten, zijn de motoren met gerichte schoten onklaar gemaakt waarna de twee opvarenden zijn aangehouden. Een zoektocht naar mogelijk aan land gebrachte passagiers (of drugs) leverde niks op.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.