Curaçao in spanning: Is corona-uitbraak over zijn hoogtepunt?

Willemstad – Curaçao haalt heel voorzichtig opgelucht adem: het aantal actieve coronabesmettingen is maandag met bijna 300 afgenomen. Zondag waren er nog 4.768 besmetten, gisteren 4.472. De komende dagen moet blijken of de daling doorzet.

De druk op het ziekenhuis is onverminderd groot. In het Curaçao Medical Center liggen 118 coronapatiënten van wie 41 op de intensive care. 9 patiënten uit Curaçao liggen in het ziekenhuis op Aruba in de ic. De uitbraak op Curaçao heeft zich buitengewoon snel ontwikkeld. Precies een maand geleden telde het eiland 205 actieve gevallen en lagen er 4 coronapatiënten in het CMC. De introductie van de Britse variant zorgde voor een razendsnelle verspreiding.

In de afgelopen weken zijn tientallen zorgmedewerkers uit Nederland overvlogen om de zorg overeind te houden. Tevens zijn tienduizenden extra vaccins gestuurd om het priktempo op te voeren. Op Curaçao geldt een zeer strenge lockdown.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.