Bonaire heropent scholen en kinderopvang

Kralendijk – Op Bonaire kunnen vandaag de scholen en de kinderopvang worden heropend, zo heeft gezaghebber Edison Rijna besloten op advies van het Eilandelijk Beleidsteam. 

Hoewel het eiland nog in de hoogste risicofase 6 verkeert en er ook nog een strenge lockdown geldt, wordt het veilig genoeg geacht het onderwijs te hervatten. Dat komt mede doordat de afgelopen weken het personeel van de scholen en de kinderopvang in de gelegenheid is gesteld zich te laten vaccineren.

De afdeling Publiek Gezondheidszorg heeft bovendien nieuwe regels en adviezen opgesteld. Zo mogen gymlessen alleen in de buitenlucht worden gegeven. In het voortgezet onderwijs moeten de leerlingen de 1,5 meter afstandregel in acht nemen. De afdeling monitort de situatie op de scholen nauwgelet om meteen eventuele besmettingen meteen te isoleren.

Sint Maarten

Na Curaçao en Aruba heeft ook Sint Maarten extra vaccins (ruim 15.000) uit Nederland ontvangen om het vaccinatietempo op te voeren. Hoewel de situatie stabiel lijkt, is de vrees dat een opmars van de Britse variant voor een nieuwe uitbraak kan zorgen.

Uit voorzorg heeft Sint Maarten de grens gesloten voor reizigers uit Curaçao, Aruba en Bonaire waar het coronavirus hard heeft toegeslagen. In Willemstad en Kralendijk liggen de IC’s vol en moeten patiënten worden overgebracht naar Aruba en Colombia.

De aankomst op Sint Maarten van 15.210 extra vaccins.
error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.