IC Curaçao Medical Center is vol, coronapatiënten naar Aruba

Willemstad – Curaçao is begonnen met het naar Aruba overbrengen van corona-patiënten die intensieve zorg nodig hebben. De IC van het Curaçao Medical Center is met 46 patiënten vol. Het Horacio Oduber Hospitaal op Aruba heeft 7 IC-patiënten uit Curaçao opgenomen.

In het CMC liggen in totaal 129 Covid-patiënten. Het eiland telde zaterdag 4.712 actieve besmettingen. De toename lijkt iets af te nemen. Ook werd de 63ste dode geregistreerd. Op Curaçao geldt een zeer strenge lockdown.

Op Aruba is eveneens sprake van een lichte daling. Daar zijn nu 583 actieve gevallen bekend. 33 patiënten zijn opgenomen, van wie 13 op de IC. Het eiland telt 92 coronadoden. Het ziekenhuis heeft de niet spoedeisende zorg afgeschaald om ruimte te maken voor patiënten uit Curaçao.

Op Bonaire is het virus duidelijk op zijn retour. Na de piek enkele weken geleden van ruim boven de 400 daalde het aantal besmetten in het afgelopen etmaal naar 109. Daarmee is de druk op de zorg nog niet afgenomen. In Mariadal liggen 10 patiënten van wie er 4 intensieve zorg nodig hebben. 2 patiënten zijn naar Aruba en 5 naar Colombia overgebracht.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.