Sint Maarten waakzaam: Vulkaan St. Vincent op uitbarsten

Philipsburg – Het Bureau voor Rampenbeheer en de Meteorologische Dienst van Sint Maarten (MDS) volgen de ontwikkelingen op St. Vincent met betrekking tot de La Soufrière-vulkaan op de voet. Volgens de regering vormt de rommelende en stomende vulkaan geen bedreiging voor Sint Maarten.

De Seismic Research Unit van de University of the West Indies sluit echter niet uit dat bij een uitbarsting de omliggende eilanden te maken krijgen met aswolken. “Het Bureau Rampenbestrijding en de MDS zullen de situatie blijven volgen en het publiek op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen”, aldus een verklaring van de regering in Philipsburg. Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba liggen op ruim 500 kilomerer van St. Vincent.

Inwoners in de directe omgeving van La Soufrière hebben de raad gekregen veiliger oorden op te zoeken. De laatste vulkanische activiteit dateert van 1979. Bij een uitbarsting in 1902 kwamen meer dan 1.600 mensen om het leven. Ook bij Mont Pelée op Martinique is sprake van verhoogde vulkanische activiteit.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.