Bonaire wil na de crisis minder cruiseschepen

Kralendijk – Bonaire wil in het postcoronatijdperk minder cruiseschepen. Uit het vandaag gepresenteerde Tourism Recoveryplan dat het eiland het bezoek van cruiseschepen wil beperken tot enkele dagen per week en niet meer dan één schip per dag.

Voordat de coronapandemie uitbrak kwam het in het winterseizoen steeds vaker voor dat Kralendijk overlopen werd door de cruisepassagiers. door Covid-19 is het cruisetoerisme volledig tot stilstand gekomen. Er zijn plannen voor een voorzichtige herstart in juli, maar uit onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de traditionele doelgroep de voorkeur geeft aan andere reisvormen.

Bonaire wil zich liever richten op speciale, kleinschalige en luxere cruises met passagiers met een hoger bestedingspatroon. Ook wat het verblijfstoerisme betreft wil het eiland een ander soort toerist aantrekken die voor meer dan strand, zee en zon alleen komt en zich aangetrokken voelt tot natuur, rust en het authenciteit.

Klik hier om het Tourism Recoverplan te lezen

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.