Honderden Nederlanders staan klaar om Curaçao te helpen

Den Haag – Honderden artsen, verpleegkundigen en ondersteuners in Nederland hebben zich aangemeld om naar Curaçao te gaan om daar te helpen bij het bestrijden van de corona-uitbraak waaronder het lokale ziekenhuis dreigt te bezwijken.

In het kader van de actie ‘Extra handen voor de zorg’ is eind vorige week een oproep gedaan aan (oud-)zorgmedewerkers. Daarop zijn ruim 500 reacties binnengekomen. Een eerste team van 40 vertrekt vrijdag. De afgelopen dagen zijn al 20 artsen en verpleegkundigen in Willemstad aangekomen die gerecruteerd zijn door het ministerie van VWS.

Nederlandse media besteden veel aandacht aan de situatie op Curaçao, dat volgens de statistieken naar inwonertal gemeten op dit moment de grootste coronabrandhaard wereldwijd is.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.