Zwoegen en zweten voor mariniers op Saba

Saba – Het uithoudingsvermogen van een op Sint Maarten gestationeerd detachement Nederlandse mariniers wordt deze week flink op de proef gesteld.

De militairen moeten 1.600 kilo aan bouwmaterialen over, vanwege de steile hellingen, moeilijk begaanbaar terrein naar de noordkant van Saba brengen. Dat kan maar op één manier: te voet over de North Coast Trail die zonder zwaar bepakt te zijn al een uitdaging vormt voor ervaren hikers. Het materiaal is nodig voor de installatie van een seismologisch meetstation waarmee het KNMI de thans slapende vulkaan Mount Scenery in de gaten kan houden.

Defensie verleent op verzoek van het eilandbestuur bijstand. De mariniers zijn maandag van Sint Maarten overgevaren naar Saba waar zij zich aan strikte coronamaatregelen moeten houden. De klus gaat naar schatting een week duren.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.