Inge van Dijk woordvoerder Koninkrijksrelaties CDA

Den Haag – Het net aangetreden Tweede Kamerlid Inge van Dijk neemt namens de CDA-fractie de portefeuille Koninkrijksrelaties onder haar hoede.

Drs. Van Dijk (1975) is van 2003 tot 2018 gemeenteraadslid in Gemert-Bakel geweest. Tot voor kort was zij daar wethouder. Sinds 2015 is zij voorzitter van het CDA-Brabant. Van Dijk neemt de portefeuille over van Chris van Dam die door het CDA een onverkiesbare op de kandidatenlijst was toebedeeld.

Namens Forum voor Democratie neemt Wybren van Haga (1967) zitting in de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties. Hij haalde – dankzij zijn campagne tegen de coronamaatregelen – bij de verkiezingen bijna evenveel stemmen als partleider Baudet.

Eerder werd al bekend dat de VVD Aukje de Vries heeft aangewezen als woordvoerder Koninkrijksrelaties, D66 Jorien Wuite, de PvdA Attje Kuiken en GroenLinks Laura Bromet.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.