Bonaire prikt de 5.000ste

Kralendijk – Op Bonaire is de jongste uitbraak, de grootste sinds het begin van coronapandemie, duidelijk op zijn retour. Het aantal actieve besmettingen is naar 247 gedaald.

Na de trage start is de afgelopen dagen het vaccinatietempo opgevoerd. Inmiddels is de 5.000ste prik gezet. De aanloopproblemen lijken te zijn overwonnen. Met de ingebruikneming van een nieuw callcenter verloopt het aanmelden een stuk vlotter.

Medewerkers van het nieuwe callcenter.

Aanvankelijk was er onder de Bonairianen weinig animo zich te laten vaccineren, maar vanaf het moment dat het virus vorige maand razendsnel om zich heen greep is dat omgeslagen. Dankzij de levering van zo’n 9.000 extra Pfizervaccins uit Nederland kunnen alle 18-plussers zich sinds deze week voor een enting aanmelden.

Bonaire zit in een strenge lockdown die donderdag met nog eens twee weken is verlengd. Gezaghebber Edison Rijna heeft aangekondigd dat er gedurende het Paasweekend onder meer op de stranden extra gecontroleerd zal worden op de naleving van het samenscholings- en alcoholverbod.

Sint Maarten sluit grens voor ABC-eilanden

Sint Maarten laat vanaf maandag 5 april geen inwoners van Aruba, Curaçao en Bonaire meer toe in verband met het stijgende aantal coronabesmettingen op die eilanden. Terugkerende inwoners van zowel het Nederlandse als het Franse deel van Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba worden wel toegelaten mits zij een negatieve PCR-test kunnen tonen. Anders dan op de ABC-eilanden is de situatie op Sint Maarten al geruime tijd stabiel.

******************************************************************************************************

Dossier Koninkrijksrelaties is het ideale platform om vacatures onder de aandacht te brengen van een goed opgeleide doelgroep van ruim 45.000 lezers, verspreid over alle delen van het Koninkrijk en met één grote gemeenschappelijke interesse: de samenwerking tussen het Europees en het Caribisch deel van het Koninkrijk. Een vacature publiceren op Dossier Koninkrijksrelaties kost slechts € 100 (exc. BTW). Mail voor meer informatie naar: info@dossierkoninkrijksrelaties.nl  

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.