Laura Bromet woordvoerder Koninkrijksrelaties voor GroenLinks

Den Haag – Laura Bromet is door de fractie van GroenLinks aangewezen om de niet in de Tweede Kamer teruggekeerde Nevin Özütok op te volgen als woordvoerder Koninkrijksrelaties.

Bromet (1970) is sinds juni 2018 Kamerlid. “Ik voel mij als een vis in het water in de Tweede Kamer”, zegt ze daar zelf over. Eerder was zij raadslid en wethouder in de gemeente Waterland. Natuur en klimaatverandering waren voor haar de redenen om de politiek in te gaan. Bij de verkiezingen van 17 maart stond ze hoog op de kandidatenlijst van GroenLinks.

De selectiecommissie omschreef Bromet als volgt: “In Laura ziet de commissie een krachtige, groene kandidaat voor plek vier. Laura is koersvast, dapper en koelbloedig als dat nodig is. Als woordvoerder op Landbouw heeft zij zich bewezen als stabiele idealist. Laura is niet snel uit balans, zij laat zich niet gek maken. Laura strijdt voor haar groene idealen, en is voor de duvel niet bang. Tegelijkertijd heeft Laura in de gesprekken ook juist indruk gemaakt met haar sprankelende enthousiasme, haar opgeruimde humeur en haar sterke, brede visie op duurzaamheid. Laura is toegankelijk, energiek en menselijk. Een sterk en authentiek Kamerlid dat de commissie graag terugziet op een hoge plek op de kandidatenlijst.”

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.