Dutch Caribbean Nature Alliance lanceert nieuwe website

Kralendijk – De Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA), dat is opgericht om de natuur in Caribisch deel van het Koninkrijk te beschermen, heeft een nieuwe website gelanceerd. Deze vergemakkelijkt informatie-uitwisseling tussen zowel de leden van het non-profit natuurbeschermingsnetwerk als het publiek.

De nieuwe website bevat verschillende interactieve informatieportalen die informatie over natuurbehoud, beheer, onderzoek, monitoring en educatieve projecten binnen het Caribisch deel van het Koninkrijk veel toegankelijker maken. Lezers vinden er het laatste natuurnieuws met een focus op onderzoeks- en monitoringprojecten via een volledig interactief nieuwsplatform, genaamd (Bio)News. BioNews wordt ondersteund door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Hoewel de website zelf in het Engels is, zijn verschillende natuurnieuwsberichten ook in het Papiamento, Papiamentu en Nederlands beschikbaar.

Databases

Op de site kan men kennismaken met de leden van het DCNA-netwerk en het DCNA-secretariaat op Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten. Ook een interactief overzicht van lopende onderzoeks- en monitoringprojecten op de zes eilanden is er te vinden. Tevens wordt een overzicht gegeven van de verschillende natuur- en milieuwetgeving en educatieve projecten. Bezoekers van de site hebben toegang tot data, publicaties en rapporten doordat de website gekoppeld is aan regionale databases, waaronder de Dutch Caribbean Biodiversity Database (DCBD), en links naar websites van DCNA-leden en partners.

Documenten die specifiek zijn voor DCNA, zoals de managementsuccesrapporten voor de beschermde gebiedsbeheerorganisaties voor alle zes eilanden, zijn eveneens beschikbaar. Net als manieren voor bewoners en toeristen om betrokken te zijn in natuurbehoud en bescherming op hun respectieve eilanden door middel van vacatures, vrijwilligerswerk, natuurwaarnemingen te rapporteren en mogelijke partnerschappen.

Beeldbank

“Ik wil graag Bram Perry, Deviate Design en Coastal Dynamics extra bedanken, voor hun hulp bij het ontwikkelen van de website. En niet te vergeten de bijdragers van de DCNA-foto database die ons helpen om de prachtige natuur van de Caribische eilanden op onze nieuwe website te laten zien. We hopen dat bezoekers van de veel plezier beleven aan de nieuwe website en zo meer te weten komen over natuurbehoud in het Caribisch deel van het Koninkrijk”, aldus Tineke van Bussel, DCNA Research and Communications Officer en projectleider van de nieuwe website.

De nieuwe DCNA-website www.dcnanature.org is mogelijk gemaakt met de voortdurende steun van de Nationale Postcode Loterij.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.