Bonaire verlengt lockdown; strenge controles in Paasweekend

Kralendijk – De lockdown op Bonaire is met twee weken verlengd, zo heeft gezaghebber Edison Rijna bekendgemaakt. Gelijktijdig kondigde hij aan dat de politie en de Directie Toezicht en Handhaving tijdens de vrije Paasdagen bij de stranden en in de kunuku extra controles zullen uitvoeren op het samenscholings-, alcohol- en kampeerverbod.

Een algeheel standverbod vindt de gezaghebber te ver gaan; hij wil burgers die al fors in hun vrijheden beperkt zijn door de lockdown niet de gelegenheid ontnemen zich te ontspannen. Daarbij geldt wel de regel er alleen met leden van het eigen huishouden op uit te trekken.

Sinds twee weken is Bonaire in een strenge lockdown. Daarvan zijn sinds begin deze week de effecten zichtbaar in een gestage daling van het aantal actieve casussen, maar Rijna vindt de dagelijkse hoeveelheid nieuwe besmettingen nog te hoog. Reden waarom hij besloten heeft het hoogste risiconiveau 6 te handhaven. Voor reizigers uit Curaçao, Aruba en Sint Maarten geldt bovendien vanaf 8 april een testplicht.

Op 12 april gaan de scholen en kinderopvang weer open. Tegen die tijd hebben al het onderwijzend personeel en de medewerkers van de kinderopvang de gelegenheid gekregen zich te laten vaccineren. Sinds vorige week is het priktempo flink opgevoerd. Ruim eenderde van de volwassen bevolking heeft inmiddels zijn eerste dosis ontvangen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.