Air Belgium vliegt vanaf 3 juli naar Curaçao

Brussel/Willemstad – Air Belgium gaat met ingang van 3 juli twee keer per week vliegen tussen thuisbasis Charleroi en Curaçao. De maatschappij voert de vluchten zowel op heen als terug uit met een stop op Martinique.

Air Belgium heeft dat vandaag bekendgemaakt, ter gelegenheid van de start van de ticketverkoop. De maatschappij belooft lagere tarieven te hanteren dan KLM en TUI. Het vanaf-tarief is 585 euro voor een retourticket. De vluchten worden uitgevoerd met een Airbus A340.

Op de website noemt Air Belgium Curaçao “het eiland van de duizend kleuren, een echt pareltje om te ontdekken. Dit eiland in de Nederlandse Antillen, dicht bij Zuid-Amerika, geniet het hele jaar door van een gunstig klimaat. Je komt betoverd terug uit deze regio van het Caribisch gebied. Bon Bini!”

Hieronder de aankondiging die Air Belgium vandaag deed

Sinds het begin van de gezondheidscrisis hebben de Belgische en internationale regeringen sanitaire maatregelen en beperkingen ingevoerd die voortdurend evolueren. Bijgevolg is het moeilijk om een duidelijk zicht te hebben op de lange termijn. In deze context heeft Air Belgium besloten te anticiperen op toekomstige veranderingen en dus al haar passagiersvluchten pas vanaf 2 juli opnieuw te laten vertrekken. Om haar vluchten naar de Antillen te vervolledigen, zal de luchtvaartmaatschappij bovendien, in samenwerking met Air Caraïbes, vanaf 3 juli naar het paradijselijke eiland Curaçao op de Nederlandse Antillen vliegen.

Voorlopig kampt de luchtvaartsector nog steeds met een gebrek aan perspectief. Net als iedereen in ons land, volgt ook Air Belgium nauwgezet de ontwikkelingen op van de maatregelen omtrent de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij probeert zich voortdurend aan te passen zonder te veel vooruit te lopen op de gevolgen van de aankondigingen en besluiten van de verschillende autoriteiten, of het nu Belgische, Franse en/of Antilliaanse zijn. Daarom geeft Air Belgium er na veel beraad de voorkeur aan om haar passagiersvluchten naar de Antillen te hervatten vanaf 2 juli.

“Wij opteren liever voor wijsheid, omdat aan Belgische zijde de verplichting om essentiële reisredenen voor te leggen sinds het begin van dit jaar al twee keer is verlengd. Bovendien is Martinique onlangs door België opnieuw ingedeeld als rode zone, zoals Guadeloupe, dat ook al enkele weken een rode zone is. Tegelijkertijd legt de Franse regering nog steeds dwingende redenen op om naar Guadeloupe en Martinique te kunnen gaan. Volgens de informatie die bij de belanghebbenden ter plaatse ingewonnen en verzameld is, zou de opheffing van deze reisvoorwaarden om dwingende redenen pas over enkele weken plaatsvinden”, aldus Niky Terzakis, CEO d’Air Belgium.

Air Belgium hoopt dat de vaccinatiecampagnes tegen 2 juli op kruissnelheid gekomen zijn. Als tegen dan ook de Europese vaccinatiepaspoorten uitgerold worden, kan je opnieuw vrij reizen naar Martinique en Guadeloupe, want die eilanden behoren tot de EU.

Om de reizigers meer flexibiliteit te bieden en eventuele eerder geannuleerde boekingen opnieuw te kunnen inplannen, laat Air Belgium het vluchtschema naar Fort-de-France (Martinique) doorlopen in september en oktober 2021. Die vluchten zullen dus vanaf 2 juli doorlopend plaatsvinden. De vluchten naar Guadeloupe herstarten op dezelfde dag, maar worden tussen 1 september en 15 oktober 2021 tijdelijk opgeschort.

Een nieuwe bestemming naar de Caraïben vanaf 3 juli: Curaçao

Daarnaast biedt de luchtvaartmaatschappij binnenkort ook een nieuwe Caribische bestemming aan. Het gaat om een vlucht vanuit Brussels South Charleroi, via de luchthaven van Fort-de-France in Martinique, naar het paradijselijke eiland Curaçao.

Voor de luchtvaartmaatschappij is het een logische volgende stap om, na de lancering van vluchten naar de Franse Antillen in december 2019, ook de Nederlandse Antillen aan te bieden. De Franse Antillen trekken immers doorgaans vooral Franstalige klanten aan- zowel uit Wallonië als uit Noord-Frankrijk -, terwijl de Nederlandse Antillen vooral populair zijn bij de Vlamingen en de Nederlanders.

Een vlucht naar Curaçao kan je vanaf nu boeken, met als eerste mogelijke afreisdatum 3 juli. De vliegtijd tussen Fort-de-France en Curaçao bedraagt anderhalf uur. Passagiers op doorreis van/naar Curaçao blijven aan boord van het vliegtuig tijdens de tussenstop in Fort-de-France.

“Hoewel de huidige situatie een vreselijke tol van ons eist, blijven wij vastbesloten om onze activiteiten te hervatten en te laten groeien. Wij hebben de afgelopen weken gebruikt om te werken aan de ontwikkeling van nieuwe bestemmingen en om onze vloot uit te breiden door met succes vrachtactiviteiten te lanceren als aanvulling op onze hoofdactiviteiten. Het is dan ook met veel genoegen dat wij onze passagiers de mogelijkheid bieden om vanaf juli naar het prachtige eiland Curaçao op de Nederlandse Antillen te vliegen”, aldus Niky Terzakis, CEO d’Air Belgium.

Over Air Belgium

Air Belgium NV is een vennootschap naar Belgisch recht waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is in Mont-Saint-Guibert in Waals-Brabant. Haar doel is rechtstreekse intercontinentale vluchten aanbieden met vertrek vanuit België. Ze is exclusief gespecialiseerd in langeafstandsvluchten tegen concurrentiële tarieven voor zakenreizigers en vakantiegangers, met een sterke Belgische identiteit die tot uiting komt in alle services op de grond en aan boord van de toestellen. De belangrijkste operationele basis van Air Belgium bevindt zich op Brussels Charleroi Airport. Air Belgium vertrekt ook vanuit andere luchthavens in België en in Europa. Naast zijn eigen regelmatige vluchten, levert Air Belgium ook prestaties aan tal van prestigieuze buitenlandse luchtvaartmaatschappijen, touroperators, cruiseoperators en buitenlandse regeringen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.