85% van de Sabanen volledig gevaccineerd, eiland heropent grenzen per 1 mei

Saba – Saba is de eerste gemeente in Nederland waarvan de overgrote meerderheid van de volwassen bevolking volledig gevaccineerd is. Afgelopen week zijn 1.300 18-plussers voor de tweede keer geprikt, waarmee een vaccinatiegraad van boven de 85% is bereikt.

42 Sabanen die de eerste prikronde hebben gemist, hebben hun eerste vaccinatie gekregen. Eind deze maand is er een inhaalronde. “Ik ben erg tevreden met de hoge opkomst”, aldus hoofd van de afdeling Volksgezondheid dr. Hulshof.

Doordat de Sabanen zich zo massaal hebben laten vaccineren, kunnen de plannen voor een gedeeltelijke heropening van het eiland per 1 mei doorgaan. Vanaf die datum hoeven gevaccineerde personen bij aankomst op het eiland niet meer in quarantaine, terwijl voor niet-gevaccineerden een kortere quarantaineperiode zal gelden.

“De hoge vaccinatiegraad op Saba in combinatie met het groeiende bewijs dat gevaccineerde personen veel minder besmettelijk zijn, geeft ons meer vertrouwen om Saba op een veilige manier te heropenen”, aldus dr. Hulshof.

Op de andere eilanden lopen de vaccinatieprogramma’s aanmerkelijk minder gesmeerd. Daar bestaat meer scepsis onder de bevolking.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.