Kamerlid Kuiken herhaalt oproep: Stuur Karel Doorman naar Curaçao

Den Haag – Tweede Kamerlid Attje Kuiken (PvdA) heeft er bij de regering nogmaals op aangedrongen het marineschip Karel Doorman naar Curaçao te sturen om hulp te verlenen bij de bestrijding van corona op het eiland.

Kuiken doet dat via schriftelijke vragen die ze vandaag aan minister De Jonge (VWS) en staatssecretaris Knops (BZK) heeft ingediend. Vorige week, na de eerste alarmerende berichten over de situatie op Curaçao, stelde ze ook al de vraag of de Karel Doorman – net als vorig jaar april – uitkomst zou kunnen bieden.

Het PvdA-Kamerlid reageert met haar nieuwe vragen op het nieuws dat de zorg op Curaçao tegen de grenzen aanloopt. Ze wil daarom weten welke maatregelen de Nederlandse regering gaat nemen om Curaçao te ondersteunen. Gezien de ernstige situatie verzoek Kuiken deze en haar eerdere vragen “op de kortst mogelijke termijn” te beantwoorden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.