Extra vaccins en zorgpersoneel naar Curaçao

Den Haag – Nederland stuurt morgen 30.000 extra vaccins naar Curaçao en Aruba. Ook wordt door Nederland gezocht naar mogelijkheden om extra zorgpersoneel in Willemstad te krijgen.

De gezondheidszorg op Curaçao loopt door de explosieve snelle stijging van het aantal coronabesmettingen – gisteren kwamen er weer ruim 500 bij – tegen zijn grenzen aan. Het aantal actieve casussen is opgelopen tot boven de 3.000. Er is in het Curaçao Medical Center geen IC-capaciteit meer voor nieuwe patiënten. In het vorig jaar gesloten oude ziekenhuis worden weer verpleegruimten ingericht. De reguliere zorg was al eerder afgeschaald.

Een groot knelpunt is het tekort aan verpleegkundigen.Het ziekenhuis heeft een oproep gedaan aan vrijwilligers met een zorgachtergrond. Het Nederlandse ministerie van VWS probeert via internationale medische uitzendbureaus extra personeel te werven. Ook in Nederland wordt gezocht naar zorgpersoneel dat bereid is te helpen op Curaçao.

Minister-president Eugene Rhuggenaath noemde de situatie woensdag „heel ernstig”. Het is de Britse variant van Covid-19 die op Curaçao om zich heen grijpt, maar de snelle verspreiding wordt vooral in verband gebracht met bijeenkomsten in het kader van de verkiezingen van 19 maart.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.