Dringende oproep: Reis niet naar ABC-eilanden, er is geen zorg beschikbaar

Den Haag – De Nederlandse regering heeft vandaag het reisadvies voor Curaçao, Aruba en Bonaire aangescherpt met de waarschuwing dat op het eiland nauwelijks nog zorg beschikbaar is.

“Bedenk goed of het strikt noodzakelijk is dat u naar Curaçao, Aruba of Bonaire moet reizen. Door een grote toename van het aantal besmettingen met het coronavirus staan de ziekenhuizen op Curaçao, Aruba en Bonaire onder druk. Er is nauwelijks tot geen intensive care capaciteit beschikbaar. Alle niet-noodzakelijke zorg is stilgelegd. Houd er rekening mee dat als u zorg nodig heeft, deze bijna niet beschikbaar is”, is de waarschuwing die zojuist op de website Nederland Wereldwijd van het ministerie van Buitenlandse Zaken is gepubliceerd.

Reizen naar Curaçao, Aruba en Bonaire wordt, tenzij noodzakelijk, al langere tijd ontraden. Twee weken geleden werden de voorzorgsmaatregelen voor wie uit Curaçao, Aruba en Bonaire terugkeert al flink aangescherpt. Men dient bij het inchecken een negatieve PCR-test te tonen en moet na terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine. Niettemin zijn er de afgelopen weken nog Nederlandse vakantiegangers naar de eilanden gevlogen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.