Bonaire brengt coronapatiënten over naar Colombia

Kralendijk – Hoewel het aantal besmettingen hard terugloopt op Bonaire kan de zorg de druk niet aan. Moesten eerder al patiënten naar ziekenhuizen op Curaçao en Aruba worden overgebracht, nu wordt er ook uitgeweken naar Colombia.

Het aantal actieve gevallen is, twee weken na de invoering van een strenge lockdown, gedaald van de piek van ruim 450 naar vandaag 273. Er komen nog wel steeds nieuwe casussen bij, maar aanzienlijk minder dan afgelopen week. Van de in het afgelopen etmaal getesten  was de uitslag in 18 gevallen positief. Er is één patiënt overleden, waarmee het totaal op 11 is gekomen

Er verblijven in totaal 13 personen met corona in het lokale ziekenhuis van wie 6 op de afdeling intensieve zorg. 1 patiënt ligt in het ziekenhuis op Aruba en 5 in het ziekenhuis in Colombia. Dit laatste gebeurt omdat de ziekenhuizen in Willemstad en Oranjestad ook tegen hun grenzen aanlopen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.