Vliegverboden verlengd tot 15 april

Den Haag – Het vliegverbod voor vluchten naar Europees èn Caribisch Nederland uit het Zuid-Afrika, Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela wordt verlengd tot donderdag 15 april.

Dat schrijft minister Van Nieuwenhuizen (IenW) aan de Tweede Kamer na inwinning van advies van het OMT. Dat vindt dat de huidige vliegverboden gehandhaafd moeten worden om de import van “variants of concern” te voorkomen uit landen met een aanzienlijk hogere incidentie. De regeling is vastgesteld om de instroom in Europees Nederland, Bonaire, Sint Eustatius en Saba van mensen die mogelijk het virus bij zich dragen dat de ziekte COVID-19 veroorzaakt zoveel mogelijk te beperken.” De huidige verboden lopen morgen af.

Op 13 april zal opnieuw bezien worden of voorzetting van de vliegverboden noodzakelijk blijft. “Om hier een goede beoordeling van te geven, zal de minister van VWS het RIVM verzoeken een landenspecifiek advies te geven”, aldus Van Nieuwenhuizen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.