Regering Aruba struikelt over verduisteringsverdenking

Oranjestad – Minister-president Evelyn Wever-Croes (MEP) heeft het ontslag van haar kabinet aan de gouverneur aangeboden. Aanleiding is de verdenking tegen coalitiepartij POR van het verduisteren van gemeenschapsgeld.

Eerder vandaag werd bekend dat het OM beslag had gelegd op bankrekeningen van een aan de POR verbonden stichting. De leider van de partij, minister van Justitie Andin Bikker, heeft in een schriftelijke afstand genomen van de POR die al vorig jaar al in opspraak kwam vanwege verdenkingen tegen haar oud-minister Oduber.

Op haar Facebookpagina schrijft Wever-Croes: “Soms moet je moeilijke beslissingen nemen, maar als je de weg van integriteit bewandelt en God voorop stelt, weet je dat je op de goede weg bent.” De premier noemt het aanbieden van het ontslag van haar kabinet “een moeilijk moment voor mij.”

Aruba zou op 24 september naar de stembus gaan, maar de wet schrijft voor dat binnen 3 maanden na het ontbinden van het parlement nieuwe verkiezen moeten worden gehouden.

Lees hier ‘OM verdenkt regeringspartij POR op Aruba van verduistering gemeenschapsgeld’

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.