Bikker Aruba

OM verdenkt regeringspartij POR op Aruba van verduistering gemeenschapsgeld

Oranjestad – Regeringspartij POR wordt verdacht van verduistering van gemeenschapsgeld. Het Openbaar Ministerie heeft voordat het geld weggesluisd kon worden beslag gelegd op de bankrekeningen van de partij waarvan minister van Justitie Andin Bikker de leider is.

Aanleiding voor het optreden van het OM is bij de FIU-Aruba (Financial Intelligence Unit) gedane melding van een ongebruikelijke transactie (een zogeheten MOT-melding). Het zou gaan om onregelmatigheden aangaande het beheer van gelden op een bankrekening van een stichting van de fractie van de POR in het parlement van Aruba.

In opdracht van de procureur-generaal is de melding nader onderzocht door de Landsrecherche Aruba. Op basis daarvan is de verdenking van verduistering ontstaan. “Omdat het geld op deze rekening gemeenschapsgeld betreft en het Openbaar Ministerie wil voorkomen dat dit geld op de een of andere manier verdwijnt is, om die reden deze week beslag gelegd op enkele rekeningen die tot nu toe gedurende het onderzoek in beeld zijn gekomen”, aldus het OM.

De Landsrecherche zal verder onderzoek doen en lopende het onderzoek zal het OM geen nadere mededelingen doen over de inhoud van het onderzoek, de personen die daarbij betrokken zijn of als verdachte aangemerkt. Eerder kwam oud-POR-minister Oduber al onder verdenking te staan. Een andere minister van de POR – Marisol Lopez-Tromp – werd vorig jaar ontslagen omdat zij zich beklaagde over misstanden bij enkele ministeries.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.