Aantal abortussen daalt in Caribisch Nederland

Den Haag – Het aantal zwangerschapsonderbrekingen in Caribisch Nederland is in 2019 ten opzichte van het jaar ervoor gedaald van 130 naar 110. Dat blijkt uit de Jaarrapportage 2019 van de Wet afbreking zwangerschap van de Inspectie voor de Gezondheidszorg die minister De Jonge (VWS) vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

De daling van het aantal abortussen op de BES-eilanden staat haaks op de landelijke trend. Landelijk zette de in 2018 ingezette stijging door met een toename van ruim 1.200 naar 32.233 in 2019. Naar inwonertal gemeten ligt het aantal abortussen op de eilanden wel bijna twee keer hoger dan het vasteland.

In Caribisch Nederland heeft alleen ziekenhuis Mariadal een vergunning om zwangerschappen te onderbreken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.