Kamerlidmaatschap CDA’er Van Dam eindigt

Den Haag – Chris van Dam die de afgelopen jaren voor het CDA woordvoerder Koninkrijksrelaties was, heeft ondanks steun van partijprominenten niet voldoende voorkeursstemmen gekregen om zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer te kunnen voortzetten.

Van Dam liet vandaag via een tweet weten zo’n 10.000 stemmen te hebben verzameld terwijl hij er 17.000 nodig heeft. De CDA’er – oud-officier van Justitie – richtte zijn aandacht vooral op de rechtshandhaving in de Caribische delen van het Koninkrijk waarbij hij speciale belangstelling toonde voor de mensonterende situatie in de Point Blanche-gevangenis op Sint Maarten.

Na de niet verkiesbare André Bosman (VVD) en Ronald van Raak (SP) is Van Dam het derde lid dat de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties verliest. Dat aantal kan nog verder oplopen, want ook voor Nevin Özütok (GroenLinks) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) is prolongatie van het Kamerlidmaatschap hoogst onzeker.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.