Jorien Wuite blijkt stemmentrekker voor D66

Den Haag – Jorien Wuite blijkt bij de Kamerverkiezing van vorige week na partijleider Sigrid Kaag een van de grotere stemmentrekkers voor D66 te zijn geweest. Relatief onbekend als ze bij het grote publiek is, haalde zij in Amsterdam meer stemmen dan populaire partijprominenten.

Wuite sleepte in de hoofdstad 2.310 stemmen binnen waarmee ze fractieleider Rob Jetten voorbleef, net als de eveneens veel in de media verschijnende fractieleden Sjoerd Sjoerdsma, Paul van Meenen en de voorzitter van de Kamercommissie voor Koninkrijksrelaties Jan Paternotte.

Vrijdag wordt de officiële uitslag bekendgemaakt. Dan zal blijken hoeveel persoonlijke stemmen Wuite in totaal heeft gekregen. Als 20ste op de kandidatenlijst is ze er vrijwel zeker van op 31 maart te worden beëdigd als Kamerlid.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.