Curaçao twee weken in lockdown

Willemstad – De Curaçaose regering heeft vandaag een lockdown afgekondigd die woensdag ingaat en zeker twee weken zal duren. Iedereen moet thuisblijven en contact met anderen zo veel mogelijk vermijden.

In de laatste twee weken is het aantal actieve besmettingen vertienvoudigd tot boven de 1.000. Vanwege de grote toestroom van coronapatiënten heeft het ziekenhuis niet noodzakelijke operaties geannuleerd. De IC ligt vol met besmetten. De snelle stijging wordt toegeschreven aan de Britse variant.

Er komt ook een zogeheten plachi di dia. Op basis van de nummerplaat van hun auto mogen mensen maar twee dagen per week naar essentiële winkels zoals supermarkten en apotheken. Tevens wordt een autoloze zondag ingevoerd. De avondklok blijft gelden tussen 9 uur ’s avonds en haf 5 ’s ochtends. Toeristen blijven blijven welkom, zo deelde demissionair minister-president Eugene Rhuggenaath mee, maar ook zij moeten zich aan de aangescherpte maatregelen houden.

Sint Maarten heeft de Aruba, Curaçao en Bonaire tot hoog-risicogebieden verklaard. Vanaf maanden moet wie van deze eilanden naar Sint Maarten reist over een recente negatieve coronatest beschikken.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.