Ziekenhuis Curaçao slaat alarm: IC vol met coronapatiënten, operaties geannuleerd

Willemstad – Het Curaçao Medical Center (CMC) heeft alle niet noodzakelijke operaties voor maandag en dinsdag geannuleerd vanwege de grote toestroom van coronapatiënten.

Alle 12 bedden in de intensive care-afdeling zijn bezet door patiënten met Covid-19. Vier van hen zijn afkomstig uit Bonaire omdat het ziekenhuis daar eerder deze week al tegen zijn grenzen aanliep. In totaal zijn er 23 coronapatiënten in het CMC opgenomen. Artsen hebben geconstateerd dat het vooral relatief jonge mensen tussen de 30 en 50 jaar betreft hetgeen zij toeschrijven aan de Britse variant.

In 2 weken tijd is het aantal actieve besmettingen op Curaçao vertienvoudigd naar boven de 1.000. De autoriteiten hebben voor maandag een persconferentie aangekondigd. Mogelijk dat dan bekend wordt gemaakt dat Nederland om bijstand wordt gevraagd.

Nederland stuurde kort na het uitbreken van de pandemie IC-units en medische personeel naar het Caribisch deel van het Koninkrijk.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.