Saba klaar voor tweede vaccinatieronde, zorgen op Sint Eustatius

Saba – Op Saba start maandag de tweede vaccinatieronde. Ruim 85% van de volwassenen heeft 4 weken geleden de eerste prik met het Moderna-vaccin gekregen.

De gezondheidsautoriteiten van het eiland hopen dat de vaccinatiegraad uiteindelijk rond de 90% komt. Naast de 1.330 eilanders die de eerste dosis al ingeënt is, zijn komende week ook de Sabanen welkom die de eerste ronde hebben gemist. Vaccins zijn er voldoende: vrijdag werden nog eens 1.400 doses vanuit Nederland aangeleverd.

Het Bestuurscollege wil op 1 mei de toelatingsvoorwaarden versoepelen zodat het toerisme geleidelijk weer op gang kan komen. Door tijdig strenge voorzorgsmaatregelen te nemen is het aantal besmettingen op het eiland tot 6 beperkt gebleven.

Sint Eustatius

Ook op Sint Eustatius begint maandag de tweede prikronde. Daar zijn bij de eerste ronde 765 inwoners gevaccineerd, slechts zo’n 30% van de volwassen bevolking. Vooral ouderen en mensen met chronische gezondheidsproblemen zoals diabetes, obesitas en hartaandoeningen zijn weggebleven. De afdeling Volksgezondheid gaat deze groep extra informeren over het belang van vaccinatie.

De levering van 1.200 doses van het Moderna-vaccin die vrijdag zou plaatsvinden, is uitgesteld  vanwege het uitvallen een stroomtransformator die nodig is voor het gekoeld bewaren van de vaccins.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.