Aantal coronagevallen op Curaçao in 2 weken vertienvoudigd

Willemstad – Op Curaçao is het aantal actieve coronagevallen zaterdag de duizend gepasseerd. Een week geleden waren dat er nog 324 en twee weken geleden 97. De snelle stijging wordt toegeschreven aan de Britse variant.

19 patiënten zijn in het ziekenhuis opgenomen van wie er 6 op de IC liggen. 4 van deze 6 zijn vanuit Bonaire overgebracht omdat het ziekenhuis daar tegen zijn grenzen aanliep. In Mariadal liggen 8 coronapatiënten van wie 4 op de IC.

In het afgelopen etmaal zijn er op Bonaire 57 besmetten bijgekomen waarmee het totaal is opgelopen 434. Op beide eilanden zijn de maatregelen de afgelopen week fors opgeschroefd. Zowel op Curaçao als Bonaire geldt onder meer een avondklok.

Bonaire is eerder deze week door Nederland als hoogrisicogebied aangewezen. Dat betekent dat reizigers voor vertrek naar Nederland een PCR-test moeten ondergaan en na aankomst in thuisquarantaine moeten. Verwacht wordt dat deze maatregel binnenkort ook voor reizigers uit Curaçao gaat gelden.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.