Nieuwe editie Caribisch Denkboek aangeboden aan gouverneur

Willemstad – Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft in samenwerking met Stichting de Cultuur Kameleon een nieuwe editie van het Caribisch Denkboek voor 4 en 5 mei gemaakt voor alle leerlingen en docenten van groep 7 van Curaçao, Aruba, Bonaire, Sint Maarten Saba en Statia. Een exemplaar is door Saskia Luckmann-Meijer (projectleider bij Stichting de Cultuur Kameleon) aangeboden aan gouverneur Lucille George-Wout.

Met het in de 3 koninkrijkstalen uitgevoerde Caribisch Denkboek maken leerlingen kennis met de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Weinigen – zeker in het Europese deel van het Koninkrijk – weten dat de oorlog een grote impact op de eilanden heeft gehad. Omdat de raffinaderijen op Curaçao en Aruba de belangrijkste brandstofleveranciers voor de geallieerden werden beide eilanden vanaf zee door de Duitsers aangevallen.

In het bezette Nederland waren tientallen jonge Caribische Nederlanders actief in het verzet. De bekendsten zijn Boy Ecury (Aruba) die door de Duitsers werd gefusilleerd en George Maduro (Curaçao) die in het concentratiekamp Dachau niet heeft overleefd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.