Demissionair gevolmachtigde minister Begina: Accent op economische diplomatie

Willemstad – Curaçao kiest vandaag een nieuwe parlement. Daarmee komt ook een einde aan de ambtstermijn van gevolmachtigde minister in Den Haag Anthony Begina.

Voordat hij naar Willemstad vertrok om campagne te voeren met zijn partij (de PAR) werd hij voor het RTV7-programma ‘Uit de eerste hand’ geïnterviewd over de metamorfose die het Curaçaohuis de afgelopen jaren onder zijn leiding heeft ondergaan.

Begina heeft vooral de nadruk gelegd op economische diplomatie. Tegelijkertijd maakt hij van het Curaçaohuis een warm huis  voor de Curaçaose gemeenschap in een niet altijd even warm Nederland. Of hij er nog een termijn aan vastplakt, hangt in de eerste plaats af of de PAR deel uitmaakt van het volgende kabinet.

‘Uit de eerste hand’ is een productie van Nostisia.com en Dossier Koninkrijksrelaties. De interviews worden uitgezonden door onder meer RTV7, de televisiezender voor de Caribische gemeenschap.

Klik hier om het interview met ‘gevmin’ Begina terug te zien.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.