Bonaire brengt coronapatiënten over naar Curaçao

Kralendijk – Het coronavirus grijpt zo snel om zich heen op Bonaire dat het ziekenhuis Mariadal de toestroom van patiënten niet langer aan kan. Vandaag heeft de dienst Publieke Gezondheid bekendgemaakt dat 3 inwoners met Covid-19 zijn overgebracht naar het ziekenhuis op Curaçao.

9 patiënten worden verpleegd in Mariadal van wie er 5 op de afdeling intensieve zorg liggen. De autoriteiten melden een 7e overlijden. Van de 91 personen die in het afgelopen etmaal zijn getest, bleken er 42 positief. Daarmee komt het totaal aantal actieve casussen op 386.

Het betreft in alle gevallen inwoners van Bonaire. 715 mensen bevinden zich uit voorzorg in quarantaine. 9 van de 10 besmettingen is toe te schrijven aan de Britse variant. De huidige uitbraak vindt zijn oorsprong in een dansfeest in een horecagelegenheid.

Op Bonaire geldt sinds donderdag een lockdown waarvan onder meer een avondklok en een alcoholverbod deel uitmaken. Reizigers die van Bonaire naar Europees Nederland reizen, moeten zich voor vertrek laten testen en gaan na aankomst voor 10 dagen in thuisquarantaine. Als ze op de 5e dag negatief worden getest, kan de quarantaine worden beëindigd.

________________________________________________________________________________________________________________________

10.000ste lezer verwelkomd

Op 27 januari maakte Dossier Koninkrijksrelaties zijn debuut. Precies een maand later werd de mijlpaal van 5.000 lezers bereikt. Nu, nog maar 3 weken later, is dat aantal verdubbeld. Niet alleen groeit het aantal lezers sterk, ook de bezoekfrequentie neemt flink toe. Voor alle nieuwe lezers hebben we een tip: meld u aan voor de nieuwsbrief (zie onderaan deze pagina) en u ontvangt dagelijks een handig overzicht van de in het afgelopen etmaal geplaatste berichten. U kunt desgewenst ook een signaal krijgen zodra een nieuw bericht is gepubliceerd.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.