Staatssecretaris Keijzer vraagt aandacht EU-collega’s voor BES-eilanden

Den Haag – Tijdens een zogeheten High Level videoconferentie van voor toerisme verantwoordelijke EU-bewindspersonen heeft staatssecretaris Mona Keijzer (EZK) haar collega’s van de andere lidstaten er op gewezen hoe Bonaire, Sint Eustatius en Saba te lijden hebben van het wegblijven van toeristen.

De conferentie ging over het verloren toerismeseizoen en wat nodig is voor een zo spoedig mogelijk herstel. Vastgesteld werd dat de (economische) gevolgen voor de toerismesector nijpender worden naarmate de pandemie langer aanhoudt. Veel bedrijven en banen gaan verloren en het wordt steeds moeilijker de sector weer op te bouwen. Daarom willen de EU-lidstaten een gezamenlijke aanpak voor het herstel van de sector.

“Ik heb aandacht gevraagd voor de toerismesector op de BES-eilanden, die zwaar geraakt is door de pandemie”, meldt Keijzer in haar verslag van de conferentie dat ze vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. De bewindspersonen hebben onder meer over een ‘vaccinatiepaspoort’ gesproken waarmee gevaccineerden weer vrij kunnen reizen. Ook wordt gedacht aan een digitale informatietool die gezondheidsinformatie van passagiers zal verzamelen. De Nederlandse regering zal daar binnenkort een standpunt over innemen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.