Bonaire

Terug uit Bonaire? Verplicht in quarantaine!

Den Haag – Reizigers uit Bonaire moeten na aankomst/terugkeer in Europees Nederland verplicht in thuisquarantaine. Dat heeft de Nederlandse overheid vandaag besloten. De maatregel gaat vrijwel onmiddellijk in: vannacht om 1 minuut over 12. Vanaf zaterdag 08.00 uur geldt bovendien een testverplichting voor alle reizigers afkomstig uit Bonaire.

Het kabinet heeft tot de aanscherping van de maatregelen besloten vanwege de sterke stijging van het aantal coronagevallen op Bonaire. Vandaag liep het aantal actieve casussen met 39 nieuwe positief getesten op naar 328. Bijna 9 van de 10 nieuwe besmettingen betreft de Britse variant, zo heeft het RIVM vastgesteld.

Dinsdag maakte gezaghebber Rijna bekend dat Bonaire vanaf morgen in lockdown gaat en er een avondklok – van 21.00 tot 04.00 uur – wordt ingesteld. Vluchten uit Europees Nederland worden wel toegestaan en de restaurants en bars in de hotels mogen voor eigen gasten openblijven.

Een aantal Nederlanders is de afgelopen weken naar Bonaire gereisd om eerder in aanmerking te komen voor vaccinatie. Eerder signaleerde de politie al Nederlandse jongeren die speciaal naar het eiland kwamen om te feesten.

De vandaag afgekondigde verplichtingen voor reizigers uit Bonaire zijn inmiddels op de website met reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken gepubliceerd. De maatregelen gelden niet voor Curaçao en Aruba.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.