Knops ‘onaangenaam verrast’ door klacht Sint Maarten bij VN

Den Haag – Staatssecretaris Raymond Knops (BZK) is ‘onaangenaam verrast’ over de aanklacht die de Staten van Sint Maarten bij de Verenigde Naties hebben ingediend tegen Nederland.

Die is ‘niet te rijmen met eerdere verklaringen van dezelfde personen’, verklaart de bewindsman tegenover het Algemeen Dagblad. “Ik heb moeten constateren dat Sint Maarten op dit moment de eigen autonomie niet kan dragen. Ik herhaal nog maar eens: ik wil hen die autonomie niet afnemen, maar hen juist helpen om te zorgen dat zij deze over een aantal jaren wel volledig kunnen dragen. Daarom helpen we Sint Maarten de komende jaren met de benodigde hervormingen.”

Een meerderheid van 12 van de 15 Statenleden verwijt Nederland o.a. racisme door witte burgers in het Koninkrijk te bevoordelen ten opzichte van zwarte burgers. Knops heeft de regering van Sint Maarten om opheldering gevraagd. Aanleiding voor die beschuldiging zijn de voorwaarden die Nederland stelt aan de (financiële) hulp om Sint Maarten door de coronacrisis te helpen.

error: Deze inhoud mag niet gekopieerd worden.